Barfotabröllop!

tisdag 18 December

Igår blev vi ett, eller vad alla klyschor säger om att man gifter sig. Vi gifte oss!!!!! är väl mera min stil att säga det. Började dagen i det otroligt vackra, grönmålade, stadshuset för en laglig vigsel. Det kändes helt rätt att sitta i 28 gradig värme, i ett vackert hus och bli lagvigda av en man som hade en bred karibisk brytning. :)

Senare, efter att ha suttit under ett parasoll på stranden och druckit champagne, så vandrade vi ner till strandkanten i solnedgången och där blev vår äktenskap välsignat av en pastor. Denna pastorn var som klippt och skuren ur en film. Med en sjungande röst och ett härligt kroppspråk sa han massor av fina saker. Det var sååå romantiskt, solnedgång, vågornas brus, en fläktande bris och lite steelpans i bakgrunden. Det var helt enkelt en helt perfekt dag och den var vår!

Aruba!

Söndag 16 December

Ja, sanden är precis så vit som hade trott. Vattnet är turkost och det är runt 28 grader varmt. Det känns härligt, avslappnande och "alldeles underbart" för att citera tjuren Ferdinand. Vi har redan lyckats med att ta ett 40 tal kort på havet och palmerna. Vi har ätit frukost med vykortsutsikt och med sällskap av Leguan-ödlor. Somnat innan klockan 21 på grund av tidskillnad. Sett Pellikaner dyka efter fisk, badat i saltvatten och redan läst ut den första boken. Detta bara efter två dagar på ön. Det kommer att komma mera!

Lucia

13 december 2007

Idag firades det lucia på riktigt på mitt varuhus. Det fanns en sångklass från Göteborg på plats som sjöng otroligt vackert och det skapade otrolig hemlängtan i mig. Vilken tur att jag ska åka på semester, var min enda tanke. Fast sedan tyckte mina kollegor att det var ju klart att jag behövde ha på mig luciakläder också... Ja, ja det var väl bara att krypa i kläderna och sedan sjunga med så gott man kunde och jag kan ju erkänna att det var ganska roligt. Fast det kändes också lite fånigt att vara själv om att gå runt i ett nattlinne aldeles själv när de andra svenskarna hade åkt, men det var uppskattat! :)

image13

Intressanta kulturinslag...

13 december 2007

Igår lärde jag mig något mycket intressant av mina arbetskamrater som gjorde mig en aning häpen. För att kunna gifta sig i kyrkan så behöver man gå en obligatorisk kurs, som så klart kostar pengar, för att lära sig hur det ska förhålla sig i ett äktenskap. När du har fått barn och vill döpa det , behöver du gå en kurs i föräldraskap, som om att de katolska prästerna vet hur det är.... kyskhetslöfte...

Sedan går alltid prästerna runt i byarna och knackar dörr strax innan jul för att kunna "välsigna ditt hus". Det ska ju dock tilläggas att det kostar en slant att få frid i rummet.

Det värsta som jag hörde var att prästen i Cusago för ett antal år sedan genomförde en dörrknackningsrunda bara för att kunna byta bil! Jag vet inte vilket som är värst, att han genomförde rundan eller att han lyckades byta bil!

Jag mötte Lassie....eller!?

Fredag 7 December

Härom veckan mötte jag en italiensk kändis! Fast det hade jag ju inte en aning om förrän efteråt, när folk talade om för mig vem det var jag har hjälpt att hitta rätt julpynt. Hon ska visst vara en skådis eller något liknande. Fast jag vet inte om hon kan vara en så särdeles bra sådan, hennes minspel kannog bara vara på ett sätt. Hennes ansikte rörde inte så mycket på sig på grund av ansiktslyftningar och Botox.

Här finns hennes hemsida... www.albaparietti.it... fast hon skulle ju vara skådis, inte nakenmodell. Fast det kanske är samma sak i Italien...??

In och ut ur Milano

Måndag 3 december

Igår skulle vi äntligen leverera fåtöljen som min kollega köpt, hem till henne. På söndagar brukar det inte vara någon trafik och om vi startar hyggligt tidigt kommer det att gå kalas-smidigt, trodde jag....

När vi kommer in i stan visar det sig att de har stängt av en del av de gaor som vi hade planerat att åka på. Det tog oss en halvtimme extra att komma hem till Irene, men det var väl inte så farligt. Då fick vi även svaret på varför det var avspärrade gator. Milano maraton! Ajdå tänkte jag. Hur ska vi ta oss hem på ett smidigt sätt? Jag kan villigt erkänna att det fanns inget smidigt sätt. När vi väl kom ut till Bisceglie, som normalt är 10minuter hemmifrån oss, så tog det 1½ timme att ta oss hem. Det var köer och italienskt trafikkaos på hög nivå. Det är alltid intressant att se den otroligt rastlöse normal-italienaren sitta i bilkö. Det ska tutas, bytas fil och gärna gå ur bilen och prata med ett par bilister runt omkring, och polisen som dirigerar situatuionen, för att skapa sig en bättre överblick. Ett tillägg är att vi var tvugna att köra en omväg på ungefär två mil för att komma närmare hem.

Fast väl hemma bjöd våra grannar, Markus och Linda, på julbord till lunch. Sillar, hemgjorda köttbullar, prinskorv, Jansson, gravad lax, ungsbakad regnbåge, svenska kräftor, lussekatter och skumtomtar. Mums! Ett bra sätt att avsluta sin lite stressiga inledning på dagen. Tack!

RSS 2.0