2 år och 5 månader

Senare än vad jag borde vara vaken, 26 augusti 2008

Nu har vi varit här i Cusago, utanför Milano, ett bra tag. Det börjar dock bli lite känsla av att dessa tre år, som kändes så otroligt långa i början, bara har rusat iväg och det börjar verkligen bli dags på att titta på vad vi ska hitta på härnäst. Det är svårt att besluta om saker som man inte kan påverka till 100 procent själv. Fast ännu har vi gott om tid och vi får väl se vad som händer. Jag är inte stressad... ännu!!!

Fast det finns en massa bra saker som man kommer att sakna med Italien, som är helt fantastiska. Här kommer tre exempel på mina upplevelser;

1. Maten - den är fantastisk, även om det tog mig lång tid att lära mig att gilla den ordentligt, då jag alltid har använt mycket kryddor i min egen (läs egentligen Fredriks) matlagning. Det som kommer upp som första matminne är Raviolin som jag tillsammans med Fredrik, Marcus och Linda åt på en agriturismo utanför Bergamo en mycket dimmig söndag. Mamma mia, buonissimo!!!

2. Vädret- det kan vara för varmt. 38 grader och inte en vindpust är lite i överkant även för oss. Fast som det har varit idag.. Runt 30 grader, sol och en behaglig temperatur av 24 grader på kvällen är helt ok.. September kommer att bli helt underbar. Sedan att vintern sträcker sig från mitten av december till februari, gör ju inget. Jag har använt min tjocka täckjacka, standard i Sverige på vintern, en enda gång då vi var på San Siro i Januari.

3. Kaffet - Till och med kaffeautomater gör riktigt gott kaffe vilket gör att jag för första gången i mitt liv dricker mycket kaffe på jobbet.


Fast jag kommer aldrig att lära mig att hålla på Italien när det gäller idrott och det mesta är Franscesco Tottis fel...

Sommar

Onsdag 20 augusti 2008

Det är en helt underbar sommar här nu. Vi har som mest runt en 30 grader på dagarna och det är en ganska ok luftfuktighet, vilket innebär att man kan gå ut utan att kläderna klibbar sig fast mot kroppen. Skönt.

I Cusago är det semesterstängt. I och med den 15:e augusti (ferraugosto, som är Italiens motsvarighet till vår midsommar fast med mindre snaps och sill) så tar MÅNGA Italienare sina två veckor sommarsemester. Stränderna är packade med folk och många affärer stänger helt sonika i två veckor. I vår by är det en brödbutik som har öppet ett par timmar per dag, fruktaffären och en av glassbarerna som har öppet. Allt annat är stängt och livet återkommer till vår by den 1:e september... Det är bara att vänta, antar jag..

Det finns till och med en liten bok, upptryckt av Milanos kommun, med vilka affärer och restauranger som har öppet i Augusti. Allt för att underlätta för de stackare som är kvar i Milano. Det märks även på jobbet, folk som kommer dit nu är där för att fördriva tid och handla upp sina slantar då de inte kommer iväg söderut. Det är bara väldigt många av de som kommer dit nu.. Snart kommer en ny katalog också, sedan är det full rulle och slutar inte förrän i januari..

I oktober har vi bokat in vår helg i Toscana som vi fick i bröllopspresent av Svärmor, svägerskor och svågrar. Det ska bli härligt. Vinfälten runt slottet kommer att skifta i rött och grönt, vi kommer att äta gott och dricka goda chiantviner.

bilder...

Jag utlovade bilder från fotbolls-em, men det verkar inte fungera längre att ladda upp bilder på denna sida. Jag vet inte hur ni andra lyckas, men jag blir nästan arg till slut!!!! Grrrr.

RSS 2.0