Det är inte alla dagar....

27 oktober 2007

image8

...som man KÖR OM en Ferrari!!

Julinvigning - 2 månader innan!

24 oktober 2007

Igår var det dags att inviga julbutiken på jobbet. Det var julmusik, bandklippning och massor av juldekorationer. Fast det viktigaste av allt var att det bjöds på glögg, pepparkakor, Alladinaskar och julmust. För mig var det verkligen en försmak av julen och allt det goda!

Sedan kan jag ju säga också att det var ganska kul att visa och instruera mina kollegor om hur man skulle göra att äta 'svenskt'. Många frågade om de hade gjort rätt, om vi verkligen åt detta och de ville gärna berätta för mig om de tyckte om sakerna eller inte. Fast detta var nog första gången som jag har sett att gräddnougaten ligger kvar i alladinasken, efter att den har varit öppnad en stund.

God Jul!

Halvtid!

21 oktober 2007

Nu har vi levt i Italien i 1½ år och har (troligtvis) kommit halvvägs i vår vistelse här. Vi har gjort så mycket kul och vi har upplevt så mycket, bland annat;

* Städer som bland annat Venedig, Florens, Novarra, Vigevano, Milano, Pavia har fått besök av oss och tar nu upp massor av plats på vår dator i form av kort.

* Årskort på San Siro, med ett derby som absolut höjdpunkt på fotbollsåret.

* Anställningsintervju på italienska, och jag fixade den! Har jobb och pratar okej italienska numera.

* Haft 38 grader varmt i en storstad.

* Varit på skorea och kommit ut med 5 par skor för mindre än 100 euro.

* Besökt vingårdar och sett vackra vinodlingar.

* Haft grillpremiär den 10:e mars.

* Haft massor av härliga människor i Milano på besök.

* Saknat Sverige och våra familjer.

* Vaknat varje dag i 1½ år till ljudet av kyrkklockor, istället för väckarklocka!


Fredagsutflykt till Veneto

21 oktober 2007

Fredag, runt 20 grader varmt, sol som skiner och Italien visar sig från sin bästa sida. Det är väl trevligt! I fredags var vi på utflykt i Veneto området och såg vackra gamla hus, borgar, vinodlingar, olivträd och broar. Jag tog tåget på torsdagkvällen till Vicenza och sedan hämtade Fredrik mig där, i och med att han redan var i området. Det jag reagerade över på resan dit var att Italienarna var otroligt nogranna med vilken plats som de satte sig på när de åkte tåg. Detta är vanligtvis ett folk som gör lite som de vill men platsbiljetter följer de slaviskt, även om tåget är halvfullt!



Vi började vår fredag i Marostica, en by som enligt våra guideböcker mest är känt för sitt enorma shackspel på torget. Varje år har de en festival och de använder människor som shackpjäser. Fast jag gillade atmosfären i by och framförallt den maffiga muren som gick runt staden. Det var vackert och avslappnat och mycket hus och kyrkor att se.



Vi fortsatte till Bassano Del Grappa. Här är by som givit namn åt drycken och till höger på bron så ligger en av Bassanos mest berömda barer. För grappa, såklart. Husen på högersidan av bron är fulla med kulhål och det är sparat som en påminnelse om första värdskriget. Sedan finns det så bra saker som berg att se och vandra i, vackra torg med uteserveringar och self-service apotek i byn. Tänk så praktiskt! :)


Nu är det (snart) jul!?

16 oktober 2007

Igår började vi att bygga upp julbutiken på jobbet. Detta medför berg av kartonger, en röra utan dess like och med den utomordentliga italienska organisationen, så fungerar detta sådär. Som tur var är min chef från Holland och hon har ett bättre begrepp om hur man organiserar är hela varuhuset tillsammans!!
Allt kommer (förhoppningsvis) att vara klart till helgen och sedan kommer jag att kunna få shoppa loss på julpynt, omslagspapper och belysning. :) Tänk att man kan få lite julstämning i mitten av oktober, då det är fortfarande 20 grader varmt ute. Det som jag dock är tacksam över är att vi inte har börjat att spela julmusiken ännu. Den kommer jag nog att vara less på till jul ändå!!



En söndag i oktober

7:e oktober 2007

Saker som är bra med Italien den 7:e oktober:

- Ledig helg, och på måndag med!
- 25 grader varmt.
- Solen strålar från en blå himmel.
- Man lyckas prata Italienska utan att någon skrattar åt en... och man förstår allt som de säger...
- Man får äta  vit choklad- och nutellaglass.
- Man måste välja vilken av de två glassbarerna som man ska gå till i en by på 3000 personer.



Jag njuter av Italien!


 

RSS 2.0