Årspremiär på San Siro

Lördag 29/9 2007

I onsdags vräkte regnet ner hela dagen. Det var 12 grader och det hela slutade med översvämningar i Veneto-området. Det var dock denna dag som min årspremiär på San Siro gick av stapeln. Vi var utrustade med regnjackor, underställ och tjocka tröjor. Vår granne hade till och med mössa på sig.

Hela matchen var kalas. Inter spelade fantastiskt bra som lag och efter 23 minuter gör Zlatan sitt första mål för kvällen. Jag tycker att det är så häftigt när hela stadion sjunger  "Zlatan Ibrahimovic, Zlatan....". Det är nästan så att man får gåshud. I början av andra halvlek gör han sitt andra mål och det var ett rent konsstycke. Han gick i princip igenom 5 vitklädda Sampdoriaspelare.... " Zlatan...."

Fast jag undrar hur man känner sig som människa, (även om man är ett enort välbetalt fotbollsproffs så är man ju innerst inne bara en vanlig människa. Även om inte alla kanske beter sig som det.. :( ), när man blir inbytt, på bortaplan i och för sig, och en 45-50 000 personer buar allt vad de kan. Trots att man heter Cassano, så måste det kännas, eller??

Vill ni vinka till de 5 svenskarna på rad är adressen; 2ndo anello blu (andra ring på den blå sektionen), Sektion 207, Rad 7, Stadio Giuseppe Meazza, San Siro

Florens

image2

Tisdag 25 september 2007

Vi gjorde en utflykt till Florens i lördags. Visst är det vackert men jag måste erkänna att denna vy var det som jag upskattade mest i staden. Gillar man däremot massor av amerikanska turister och köer så har du hamnat på rätt ställe. Mina arbetskamrater upplyste mig om att det inte spelade någon roll vilken tid på året som vi åkte, det var massor av turister där ändå. Vi ställde oss inte heller i den över 200 meter långa kön för att komma in på Galleri Ufizzi, Italiens mest kända konstgalleri (Venus födelse, Primavera osv..) Fast visst är det underbart när det är i slutet av september, solen skiner, 27 grader varmt och man kan sitta på en uteservering för att äta lunch. Då njuter jag verkligen av livet i Italien och det känns nästan overkligt att lilla jag lever mitt i detta och har min vardag här. Fram för mer dagar som känns som semester!!! :)

Inledning

Ett försök till att också jag prova detta. Det visar sig väl senare om jag fixar det kontenuerligt. Tack Pernilla och Otto för era inspirerande texter, de gjorde att jag också ville prova. Inga nya litterära verk kommer väl att publiceras här, mer fungera som en kul liten hobby! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0