Fredagspyssel

   

25 november 2007

Fredag är min lediga dag i veckan och jag hade bestämt mig för att göra något åt mitt pysselsug som har legat och grott inom mig. Det är inte riktigt som att måla en vägg, men lite kreativt är det ändå att klä en gran, putsa fönster, ställa fram julpynt och städa i största allmänhet.

Så nu är glöggen fixad (glöggkryddor är köpta i Sverige och Fredrik köpte vin på Lidl, 99 cent för 1,5 liter. Jag tror inte att det hade gått att dricka utan glöggkryddor), lussekatter bakade och julgranen skiner. Ja, mamma, jag sitter framför den och tindrar för att den blev så fin!! :) Det känns bra att "jula" en vecka i förväg då jag kommer att missa två veckor av en av mina favoritmånader.

Jag fick sedan avsluta helgen med att jobba söndagen i julbutiken på jobbet och plocka med ännu mera julpynt och inte nog med det en del av julmusiken som de har börjat att spela så smått är på svenska! Idag har jag fått sjunga " Gläns över sjö och strand".. :) Det kan ju tilläggas att mina kollegor har ganska roligt åt mig. Fast det kan jag bjuda på.

Pysselsugen!

21 Oktober 2007

Sitter och lyssnar på uppsnacket till den avgörande EM-kvalmatchen på radion över nätet och det känns lite spännande. Dock  lite surt att jag inte kan få se den då kanalen som visar matchen, dels inte finns i vårt abbonemang, dels inte fungerar i Italien.. Fast man ska väl inte klaga  antar jag.. :)

Satt tidigare idag och tittade på kort från vårt hus och kände mig inte så lite pysselsugen. Det var så länge sedan som jag hade möjligheten att snickra, måla eller riva något. Det finns en miljon saker att göra i huset och det är bara 170 mil hem dit.. Fast snart är det ju jul och då kommer vi att åka hem till familj och hus. Innan har det också varit semester på Aruba!! :)


Vilken onsdag...

image9

8 november 2007

Det har varit ett par mycket upptagna veckor, besök, helg hemma i huset och massor av jobb..

Igår började min jobbdag halv sju då jag tog bussen från Cusago till tunnelbanan. Där slöt en arbetskamrat upp och vi drog vidare till centralstationen för färd till Padova. Jag åkte tillsammans med min chef och ledningsgruppen till varuhuset i Padova för att kolla vad de gör för att sälja bra och hur deras varuhus såg ut. Det var jätteintressant och jag lärde mig massor om hur det egentligen kan se ut i ett varuhus om alla personer jobbar åt samma håll, har en positiv attityd och gemensamma mål. Det är något som vi behöver utveckla och framförallt ändra inställning hos massor med folk som jobbar i samma varuhus som jag. Det verkar nästan som att det är inbyggt från födseln att vara pessimist i detta landet. Eller så är det rädsla för förändringar (det funkar ju nu, varför försöka något annat som kan bli ännu bättre... eller så här har det alltid varit och då går det inte att ändra på...) och framför allt att utvecklas! Det var spännande att sitta med och delta i diskutionerna som vi hade senare på tåget till Milano och försöka delge min 'svenska' uppfattning om hur vi kan jobba i vårt varuhus.

Framme i Milano (19.05) tog jag och Irene oss till San Siro, tillsammans med Fredrik och ett gäng andra svenskar. Det var ett passande avslut på en lång jobbdag. Inter mot CSKA Moskva i Champions league och det hela slutade 4-2 till Inter. Sedan fick vi även se Zlatans snyggaste mål för året! Det var verkligen att avsluta dagen i en possitiv stämning.

RSS 2.0