Ännu en helg på gång

fredag 17 oktober 2008

Idag har det varit ledigt. Har spenderat nästan hela dagen inne i Milano och försökt att shoppa lite. Jag hittade koreanska nudlar, en blus och en cardigan på HM, ett halsband i chinatown och faktiskt ett par julklappar. Jag vet att det är otroligt tidigt att redan i oktober köpa julklappar, men då jag hittar lite olika kul saker i Milano, så känns det ändå rätt bra att kunna få slå in något spreciellt till jul. Så bara så att ni vet alla mina goa familjemedlemar, det är dags att tänka önskelistor till jul. Annars så bestämmer jag och det kanske inte alltid blir bra enligt er... :)

Imorgon bitti drar vi till Toscana för att bo på vinslott och förhoppningsvis njuta av god mat och fint väder. Vinet är gott, det vet vi redan.

Sedan ska jag också tillägga att nu (19,54) har det precis gått under 20 grader ute.  :)

Rom

fredag 10 oktober 2008

Nu har vi sett Rom! Det var en härlig upplevelse och ni som känner oss vet att det blev en hel del bilder på en massa gammal sten.

Vilken stad dock. Det var ju någonting vackert i nästan varje gathörn och så mycket mera turister jämfört med Milano. Milano som stad är ju knappt ingenting att se, det är mest grått och stelt. Ungefär som en kritstrecksrandig affärskostym. Rom var också ganska grått, men inte alls lika stelt, mer böjande, inbjudande och varmt.

Våra dagar där blev så att jag läste in mig på saker och hade lite koll på vad jag vill se, sedan ringade jag in dessa på kartan. Den gav jag sedan till Fredrik (som kan läsa karta, jag kommer aldrig kunna bli en orienterare) och han tog oss till platserna sedan. Dert bästa med det var att Fredrik nästan alltid lyckades ta oss förbi lite olika saker på vägen som gav oss massor med added value under resans gång. Ett par fontäner här, romerska pelare där och en och en annan fornlämning..Kalas!

Vi åt god mat, drack gott vin, kollade på fotboll, såg Zlatans klackmål, var inne på Colloseum, Forum, Panthenon, fontäner i massor och njöt.
 

RSS 2.0