Helg i Veneto

måndag 29 september 2008

Förrförra helgen var vi och hälsade på en föredetta arbetskamrat till Fredrik. Han har lämnat Milano och flyttat hem. Hem är en liten stad som heter San Pietro di...  någonting. Den ligger i alla fall inte långt från San Pietro di Feletto. Det är mitt i Prosecco området och grannstaden har ett mycket roligt namn (tycker jag i alla fall). Vi kom dit på fredagkvällen och checkade in på det Bed and Breakfast som var bokat till oss. Det tog ungefär tre minuter innan ägaren, som också hade en vingård, bjöd ner oss i vinkällaren och vi fick oss var sitt glas med det bubbliga vita vinet som vi gillar.

Giovanni, så heter Fredriks arbetskamrat, hämtade oss och tog med oss till den lokala baren för en apertivo. Där blev det ''Sprits'', lika delar prosecco, Aperol och vatten. Detta tillsammans med en oliv var långt över förväntan gott. Sedan tillsammans med ett antal kompisar till Giovanni åkte vi till en restaurang som låg mitt ute i ingenstans. Fast brevid en gammal kvarn. Vi åt nog fem olika typer av antipasti, tre olika secondi(huvudrätter), fem olika contorni(sidorätter), vin och vatten för tre personer. Höll på att glömma vi åt sorbetto(citronsorbet) till efterrätt och drack kaffe och fick den lokala grappan. Allt för 60 euro TILLSAMMANS! Grappan skulle ju i och för sigkomma bättre till sin rätt som propplösare i avloppet än att hällas i ens mage..

Dagen därpå var det marknad i staden och Fredrik och jag tillbringade förmiddagen med att gå runt och titta på det som erbjöds, blommor, kläder, levande ankor och höns, lite olika redsakp och ett par destileringsapparater. Fast allra härligast var det att sitta i solen, dricka cappuchino och titta på folk.

Eftermiddagen tillbringades med att köpa vin på en vingård, besöka ett slott, åka till staden Conegliano där det var bilutställning och massor av folk. Sedan bar det hemmåt igen och vi gick ut och åt på ett guide michelin-klassat enotca på kvällen. Jag åt kanin för första gången och det var fantasktiskt gott. Kort sagt vi tillbringade en helg i Veneto som gick i matens tecken.

Gott-gotti-gottgott.


Milan - Inter

måndag 29 september 2008

Igår kväll var det dags för ytterligare en av de många spännande upplevelserna i italien.  Det var dags att gå på bortamatch på vår egen stadion. Det var dags för derby mellan Milan och Inter. I och med våra säsongsbiljetter så hade vi fått tag på förköpsbiljetter till matchen och som Intersupporter innebär det att man fick plats på 2dra ring, grön. Mitt i den mest fanatiska och organiserade hejarklacken. Det var en spännande upplevelse med massor av intryck, både bra och dåliga. Visst är det häftigt när ett antal tusen personer hejar, klappar och skriker ''forza Inter''. Däremot är det kanske inte så kul när killen som står brevid (eller snarare på mig) använder ett par vanliga ord under hela matchen, resten var nog alla svordommar som ryms i det Italienska språket och ett antal som jag tror var hans egna.

Matchen då. Milan spelade bra. Det var riktigt häftigt att se Ronaldinho, Pato och Kaka spela ihop. Det var otrolig fart i deras omställningar. Zlatan sprang massor och Materazzi lyckades att bli utvisad, efter det att han blivit utbytt och satt på bänken.

15 februari så är det dags igen, men då kommer det mest att vara blått på läktarna.

 

Grattis!!!

12 September 2008

Grattis morbror Sven och svägerskan Hanna på era födelsedagar! Hoppas att ni får det soligt, god mat, tårta och fågelsång på er dag! Jag tänker massor på er här nere i Italien!

Kram!

Hösten 2008

fredag 4 september 2008

Nu märks det att det börjar bli lite mer höst här nere, fast det är ändå bättre väder än en svensk högsommar.. :). Det märks inte minst med att ALLA är tillbaka i Milano efter semestrarna och helt plötsligt kan det ta en kvart att komma fram mellan två rödljus under tangentzialen utanför IKEA. Helt plötsligt upptäcker man vad underbart det var i augusti med knappt någon trafik.

Hösten börjar redan att bli uppbokad, så för er som hade eventuella planer för att komma och hälsa på bör ta tillfället i akt och boka snarast. Som det ser ut just nu;

Idag drar Fredrik och jag till Kroatien över helgen och ska (förhoppningsvis) sola och bada i dagarna två. Tills nästa helg är Becca och Tommy här, jag jobbar och det är Formel1 på Monza. Sedan följer två helger som forfarande är "fria", en då vi inte har något planerat och en då jag jobbar.  Första helgen i oktober ska vi till Rom, tredje helgen i oktober ska vi till Toscana och under denna månad kommer vi att få besök av Håkan och Erika och troligtvis av Nisse. Oooohhhhh, hepp så var vi framme i November. Vi kommer ju också att under hösten hinna med att gå på en del fotboll och göra vårt bästa för att heja fram Inter till en tredje rak scudetto. Låter lite hektiskt när man skriver ner allt, men det är ju bara kul saker som vi kommer att göra, så jag ska nog överleva. :)

RSS 2.0