La Scala

fredag 29 februari 2008

   


I tisdags fick jag utnyttja min Alla hjärtans dags-present! Efter jobbet bar det av till La Scala, för att få se operan ''Wozzeck'' som är skriven av Albin Berg och framförd på tyska. Själva huset som är La Scala är på utsidan inte så värst vackert, men det vägdes upp av insidan. Det var röd sammet, stora kristallkronor och vackra loger. Det var som att förflyttas bakåt i tiden och jag kunde lätt föreställa mig hur det var då de som var något kom till operan för att ses och synas.

Operan i sig var otroligt bra, tyckte jag i alla fall! Det var inte bara gripande musik och fantastiska röster, utan de som hade rollerna gjorde dem mycket bra. Det var riktigt otäcka karaktärer som gjorde att det kröp i skinnet på mig. För att inte tala om hur det var en harmoni mellan skådespelet och musiken. Allt handlade om en människas förfall och stegen ner i galenskap. Fast som tur var hade jag läst in mig på operan innan vi gick dit. Har man inte handlingen klar för sig kan det vara svårt att hänga med. Fredrik frågade mig, '' varför åker han ner genom en lucka i golvet''. Svaret är, '' han drunknar''.

En fantastisk kväll, Tack min man!!!


Födelsedag!

måndag 25 februari 2008

Idag är det födelsedag och första dag i livet för min ''extrablogg''. Jag har samlat lite intryck och information under min tid hittils i Italien och alltid tänkt att det skulle kunna bli en eventuell hemsida någon gång i framtiden. Idag tog jag och startade en ny blogg som kommer att innehålla lite restips, foton och matnyttig information om Milano och framöver även andra ställen i Italien som jag har besökt. Så en stor fanfar och ett grattis!!! (till bloggen alltså)

(Ni hittar dit om ni klickar på mitt namn, eller min bild, till höger.)

Att få vara ledig

fredag 22 februari 2008

Fredag är min lediga dag under jobbveckan, oavsett om jag jobbar helg eller inte. Den kommer alltid som en stund av lättnad! I och med att jag (nästan) alltid slutar vid 22 på onsdagarna så blir torsdagarna alltid lite extra tunga, men sedan är det fredag. Sedan kan det ju vara som denna helgen. Jag har som bonus ledig helg och som grädde på moset är det min "rol" vilket innebär en extra ledig dag i månaden, den ligger på måndag.

För att fira allt detta åker vi till Toscana imorgon bitti. Vi ska titta på ett antal vingårdar, njuta av härligt väder (idag har det varit 16 grader på dagen) och sedan spendera natten i Siena. På vägen hem ska vi nog ta en sväng hem om Pisa och kolla om det däringa tornet står kvar... :)


Förresten, TACK för alla grattishälsningar, telefonsamtal och glada grattis i mailväg på min födelsedag. Det gjorde min ännu mera glad på min dag! Jag fick av Fredrik presenter att gå och se Negramaro (ett italienskt "rock"-band), The Hives och Bruce Springsteen. Plus att på Alla Hjärtans dag fick jag biljetter till att gå på La Scala och se en opera. Operan kände jag inte till, men när jag kollade rollistan så såg jag att min arbetskamrat hade en roll! Denna killen har sjungt Maria-låten för min under ett nattpass på jobbet, så att pallarna nästan hoppade ner från hyllorna. Snacka om att det finns läge för att få hybris!!

Grattis på födelsedagen Mamma (imorgon) Kramar via en blogg är ju inte lika bra som riktiga, men det får gå ändå! KRAM!!!

Överraskning

söndag 10 februari 2008

Irene och Fredrik hade under veckan varit lite småhemliga och de hade till i fredags kväll arrangerat en liten överraskningsfest till mig, då jag fyller år på onsdag. Jag fick åka till en mycket engelsk pub!! Där var det apertivo och våra svenska vänner och ett antal av mina goa arbetskamrater dök upp. Tack!!

       

Det var bara lite konfunderande att prata svenska, engelska och italienska under samma kväll. Jag kan erkänna att en del av meningarna innehöll ord från alla tre språken...

Brand i London

Söndag 10 februari 2008

Förra helgen bodde vi på Holiday In-hotellet i Camden town. Vi njöt av vackert väder och en vacker utsikt över Camden market. Det var inte så lite läskigt igår kväll när vi hörde om branden. Kolla in Fredriks blogg för bilder... http://fredrikiitalien.blogg.se.

Hus-uppdatering..

fredag 8 februari 2008

För ett par helger sedan var vi hemma i huset en sväng och jag fick äntligen upp kaklet som jag fick av min gamla arbetskamrat. Det blev så läckert, tycker i alla fall jag. :)
Sedan dagen efter så fixade jag socklar till köket och sydde dynan till altanen. En mycket skön helg och det var underbart att få pyssla lite igen.


RSS 2.0