Sommar

Onsdag 20 augusti 2008

Det är en helt underbar sommar här nu. Vi har som mest runt en 30 grader på dagarna och det är en ganska ok luftfuktighet, vilket innebär att man kan gå ut utan att kläderna klibbar sig fast mot kroppen. Skönt.

I Cusago är det semesterstängt. I och med den 15:e augusti (ferraugosto, som är Italiens motsvarighet till vår midsommar fast med mindre snaps och sill) så tar MÅNGA Italienare sina två veckor sommarsemester. Stränderna är packade med folk och många affärer stänger helt sonika i två veckor. I vår by är det en brödbutik som har öppet ett par timmar per dag, fruktaffären och en av glassbarerna som har öppet. Allt annat är stängt och livet återkommer till vår by den 1:e september... Det är bara att vänta, antar jag..

Det finns till och med en liten bok, upptryckt av Milanos kommun, med vilka affärer och restauranger som har öppet i Augusti. Allt för att underlätta för de stackare som är kvar i Milano. Det märks även på jobbet, folk som kommer dit nu är där för att fördriva tid och handla upp sina slantar då de inte kommer iväg söderut. Det är bara väldigt många av de som kommer dit nu.. Snart kommer en ny katalog också, sedan är det full rulle och slutar inte förrän i januari..

I oktober har vi bokat in vår helg i Toscana som vi fick i bröllopspresent av Svärmor, svägerskor och svågrar. Det ska bli härligt. Vinfälten runt slottet kommer att skifta i rött och grönt, vi kommer att äta gott och dricka goda chiantviner.

Kommentarer
Postat av: rea

tur att vi inte kommer förrän den 8de =)

2008-08-20 @ 20:13:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0