Teknikens under

Torsdag 26 juni

 

Lång tid har gått sedan jag skrev om konsert på San Siro och annat kul. Men efter att våra grannar flyttade hem så tog det en stund innan vi fick tillbaka internet. I Italien så var det mest ekonomiska alternativet för oss, då vi ville ha obegränsad surfningstid, att skaffa fast telefon också och sedan ett adsl. Finns det förresten i Sverige? Kan man skaffa sig ett abonnemang som är ett viss antal timmar i månaden?? För att installera telefon krävdes dock att det kom ut en gubbe, skruva ut jacket ur väggen, klippa lite i trådarna, skruva tillbaka jacket, ta sig till huvudcentralen, komma tillbaka efter en timme, mäta signalen på internetet.. Allt funkar och jag utropar glatt; ”ikväll har vi internet igen”.

 

Sedan på kvällen så håller Fredrik på att bli  galen av att försöka installera modemet och få allt att funka som det ska. Detta fortgår i två dagar, tills jag ringer upp Italienska motsvarigheten till Telia, Alice, och frågar vad som inte funkar. En förvånansvärt trevlig och hjälpsam tjej i andra änden svarar glatt, att eran linje är inte klar det blir den nog inte förrän om sådär en tre, fyra dagar...

 

Det var väl bara att vänta och sent på midsommarafton fixade Fredrik och vår gäst, Davide, så att allt funkade.  Snacka om att tekniken kan göra en handikappad ibland.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0