Helg i Veneto

måndag 29 september 2008

Förrförra helgen var vi och hälsade på en föredetta arbetskamrat till Fredrik. Han har lämnat Milano och flyttat hem. Hem är en liten stad som heter San Pietro di...  någonting. Den ligger i alla fall inte långt från San Pietro di Feletto. Det är mitt i Prosecco området och grannstaden har ett mycket roligt namn (tycker jag i alla fall). Vi kom dit på fredagkvällen och checkade in på det Bed and Breakfast som var bokat till oss. Det tog ungefär tre minuter innan ägaren, som också hade en vingård, bjöd ner oss i vinkällaren och vi fick oss var sitt glas med det bubbliga vita vinet som vi gillar.

Giovanni, så heter Fredriks arbetskamrat, hämtade oss och tog med oss till den lokala baren för en apertivo. Där blev det ''Sprits'', lika delar prosecco, Aperol och vatten. Detta tillsammans med en oliv var långt över förväntan gott. Sedan tillsammans med ett antal kompisar till Giovanni åkte vi till en restaurang som låg mitt ute i ingenstans. Fast brevid en gammal kvarn. Vi åt nog fem olika typer av antipasti, tre olika secondi(huvudrätter), fem olika contorni(sidorätter), vin och vatten för tre personer. Höll på att glömma vi åt sorbetto(citronsorbet) till efterrätt och drack kaffe och fick den lokala grappan. Allt för 60 euro TILLSAMMANS! Grappan skulle ju i och för sigkomma bättre till sin rätt som propplösare i avloppet än att hällas i ens mage..

Dagen därpå var det marknad i staden och Fredrik och jag tillbringade förmiddagen med att gå runt och titta på det som erbjöds, blommor, kläder, levande ankor och höns, lite olika redsakp och ett par destileringsapparater. Fast allra härligast var det att sitta i solen, dricka cappuchino och titta på folk.

Eftermiddagen tillbringades med att köpa vin på en vingård, besöka ett slott, åka till staden Conegliano där det var bilutställning och massor av folk. Sedan bar det hemmåt igen och vi gick ut och åt på ett guide michelin-klassat enotca på kvällen. Jag åt kanin för första gången och det var fantasktiskt gott. Kort sagt vi tillbringade en helg i Veneto som gick i matens tecken.

Gott-gotti-gottgott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0